dimecres, 23 de maig del 2007

ELECCIONS MUNICIPALS

Al meu RACÓ no hi podia faltar una menció a les eleccions municipals de Flix. A totes les campanyes per molt tranquiles que puguin començar sempre s'arriba a un grau d'atacs que van desde la demagògia a l'atac personal per l'afany de guanyar a qualsevol preu.

Es evident que durant els 4 anys que ERC ha tingut la màxima responsabilitat a l'Ajuntament ha propiciat un GOVERN DE CONSENS que durant els 16 anys anteriors no s'habia aconseguit. Aconseguir un govern d'aquest caire amb totes les forces treballant pel poble és un fet poc habitualal nostre país. PERE ho ha aconseguit.

A un govern de consens es treballa amb cooperació i coordinacio. Els partits que ara critiquen ERC saben el qué hi ha a l'Ajuntament, qué és pot fer i el que no és tant fàcil.
En criticar a ERC, partit majoritari a l'Ajuntament actual s'ha de parar compte en no entrar en contradiccions, perqué al cap i a la fí, en els 50 Plens que han tingut lloc durant la legislatura no ha hagut ni un sol vot en contra i en totes les decicions tothom ha estat d'acord. Per tant s'ha d'estar a les verdes i les madures i ser coherent.

Durant aquesta campanya cal dir que ERC ha fet diferents actes per informar al poble de Flix de tot el que s'ha aconseguit, de tot el que s'aconseguirà i de tot el que es vol aconseguir en la pròxima legíslatura.He de destacar la presència de LOLA SANTACATALINA, que com sempre va fer una explicació clara i contundent de la situació de la dona al nostre país.

dimarts, 8 de maig del 2007

PEQUEÑA MISS SUNSHINE
Aquesta pel.licula és de les millors que he vist últimament.
Només cal mirar els seus personatges: l'avi esnifa cocaïna, el pare dóna cursos sobre com triomfar a la vida amb un estrepitós fracàs, la mare no dóna a l'abast per controlar-los a tots, l'oncle es recupera d'un suïcidi frustrat al ser abandonat pel seu novi, el fill adolescent llegeix Nietzsche i no vol parlar i la petita Olive, grassoneta i amb unes grans ulleres, vol guanyar un concurs de bellesa.
La pel.lícula comença quan un cop de sort porta a Olive a ser invitada a participar al competitiu concurs de "Pequeña Miss Sunshine" a California.
Tota la familia decideix agafar una furgoneta i acompanyar-la al concurs. Pel camí se succeeixen tota classe d'infortunis: s'espatlla la furgoneta, es more l'avi, el fill se n'adona que és daltònic i per tant es frustren els seus somnis de ser aviador i el pare descobreix que està dins d'un estrepitós fracàs.
Després de tres díes de viatge i amb totes aquestes penuries arriven al concur, un concurs degradant on les seves concursants són presentades com a dones petites menys l'Olive que ens dona una veritable sorpresa....
Finalment puc dir que és una crítica del fals somni americà i que ens provoca una rialla agredolça.

diumenge, 6 de maig del 2007

VA DE TEATRE










El divendres, 26 de gener es va estrenar al Teatre-Auditori de Sant Cugat ÈRIC I L'EXÈRCIT DEL FÈNIX, escrita pel noi ERIK BELTRAN, adaptada al teatre per VICTOR ALEXANDRE, i dirigida per PERE PLANELLA. El 20 d'abril s'estrenava a Barcelona al TEATRE BORRÄS.

L'obra narra els fets que van ocórrer a partir de la irrupció de més d'una vintena de guardies civils a casa dels Beltran l'any 2004, quan l'Erik, un nen de 14 anys de Lloret de Mar, va ser acusat per haber demanat a supermercats DIA l'etiquetatge dels seus productes en català. En aquell correu va signar com a cap de l'exèrcit del Fènix, l' ordre de les novel.les de Harry Potter.

L'obra també recull les amenaces de mort que l'Erik va rebre per part d'un grup feixista i l'assetjament que va patir per part d'alumnes i profesors del seu institut.

Com a conseqüència aquests esdeveniments van afectar la vida del nen que va patir diversos atacs d'angoixa.

El text és una denúncia política centrat en les relacions humanes, farcit de dosis d'ironia i de sentit de l'humor (que tant ens caracteritza als catalans).

Actualment, davant del silenci administratiu de la Justicia espanyola, la família d'Erik està seguint tots els tràmits legals per poder dur l'Estat español davant el tribunal de Drets Humans d'Estrasburg i el Tribunal de Justicia de les Nacions Unides, sota l'acusació d'assetjament moral i psicològic a un menor.

Com és habitual, el PP critica que el Teatre-Auditori acollís l'estrena D'ERIC I L'EXRECIT DEL FENIX per ser una obra "tendenciosa" i "políticament definida".