dimarts, 8 de maig del 2007

PEQUEÑA MISS SUNSHINE
Aquesta pel.licula és de les millors que he vist últimament.
Només cal mirar els seus personatges: l'avi esnifa cocaïna, el pare dóna cursos sobre com triomfar a la vida amb un estrepitós fracàs, la mare no dóna a l'abast per controlar-los a tots, l'oncle es recupera d'un suïcidi frustrat al ser abandonat pel seu novi, el fill adolescent llegeix Nietzsche i no vol parlar i la petita Olive, grassoneta i amb unes grans ulleres, vol guanyar un concurs de bellesa.
La pel.lícula comença quan un cop de sort porta a Olive a ser invitada a participar al competitiu concurs de "Pequeña Miss Sunshine" a California.
Tota la familia decideix agafar una furgoneta i acompanyar-la al concurs. Pel camí se succeeixen tota classe d'infortunis: s'espatlla la furgoneta, es more l'avi, el fill se n'adona que és daltònic i per tant es frustren els seus somnis de ser aviador i el pare descobreix que està dins d'un estrepitós fracàs.
Després de tres díes de viatge i amb totes aquestes penuries arriven al concur, un concurs degradant on les seves concursants són presentades com a dones petites menys l'Olive que ens dona una veritable sorpresa....
Finalment puc dir que és una crítica del fals somni americà i que ens provoca una rialla agredolça.