diumenge, 6 de maig del 2007

VA DE TEATRE










El divendres, 26 de gener es va estrenar al Teatre-Auditori de Sant Cugat ÈRIC I L'EXÈRCIT DEL FÈNIX, escrita pel noi ERIK BELTRAN, adaptada al teatre per VICTOR ALEXANDRE, i dirigida per PERE PLANELLA. El 20 d'abril s'estrenava a Barcelona al TEATRE BORRÄS.

L'obra narra els fets que van ocórrer a partir de la irrupció de més d'una vintena de guardies civils a casa dels Beltran l'any 2004, quan l'Erik, un nen de 14 anys de Lloret de Mar, va ser acusat per haber demanat a supermercats DIA l'etiquetatge dels seus productes en català. En aquell correu va signar com a cap de l'exèrcit del Fènix, l' ordre de les novel.les de Harry Potter.

L'obra també recull les amenaces de mort que l'Erik va rebre per part d'un grup feixista i l'assetjament que va patir per part d'alumnes i profesors del seu institut.

Com a conseqüència aquests esdeveniments van afectar la vida del nen que va patir diversos atacs d'angoixa.

El text és una denúncia política centrat en les relacions humanes, farcit de dosis d'ironia i de sentit de l'humor (que tant ens caracteritza als catalans).

Actualment, davant del silenci administratiu de la Justicia espanyola, la família d'Erik està seguint tots els tràmits legals per poder dur l'Estat español davant el tribunal de Drets Humans d'Estrasburg i el Tribunal de Justicia de les Nacions Unides, sota l'acusació d'assetjament moral i psicològic a un menor.

Com és habitual, el PP critica que el Teatre-Auditori acollís l'estrena D'ERIC I L'EXRECIT DEL FENIX per ser una obra "tendenciosa" i "políticament definida".